Kedves Látogató!

Köszöntöm Magyarország Montreali Főkonzulátusának honlapján.

A Kormány döntése értelmében 2021-től ismét önálló magyar külképviselet működik a Québec egészére kiterjedő konzuli kerület székhelyeként. A közvetlen jelenlét lehetővé teszi a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi, tudományos, kulturális és turisztikai kapcsolatok megerősítését. A Főkonzulátus támogatást kíván nyújtani az üzleti, művészeti és egyetemi szereplők számára egyaránt, partnereik könnyebb elérésében, lehetőségeik feltérképezésében.

Kiemelten fontos számunkra, hogy a konzuli ügyintézés lehetőségét a tartományban élő magyar diaszpóra számára közelebb hozzuk. Történelmi jelentőségű ez a közösség, hiszen a múlt század elejétől Kanadába érkező magyarok többsége számára Québec tartomány volt az első állomás: szolidaritásukkal, összetartó munkájukkal pedig máig példaként szolgáló értékeket, hagyományokat teremtettek.  

Az együttműködést tehát számos területen igyekszünk erősíteni – ne felejtkezzünk el a nyelvről sem, hiszen Québec kiemelten aktív tagja a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének, melyben hazánk megfigyelő állam. Az intézményes jelenlét egy erősebb kapcsolódási lehetőséget nyit a magyarországi frankofón közösség számára a szellemi-kulturális értékek megismeréséhez, ápolásához, gazdagításához.

E honlap a fenti lehetőségekhez kíván részletesebb tájékoztatást, eligazodási pontokat nyújtani.

Eredményes böngészést kívánok!

Pritz Helga Katalin

Főkonzul